semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

Damn you autocorrect

... är en hysteriskt rolig webbplats. Visserligen är den aningens Apple-centrerad, men även vi Android-användare misslyckas ibland. Själv skrev jag fel en gång i ett sms, något jag upptäckte efter jag hade skickat, varpå jag skickade en korrigering med tillägget "smart phone, eller hur?". Detta autokorrigerades till "smart iphone" vilket jag ansåg var ett episkt androidfail, som jag mycket riktigt påpekade. Detta episka androidfail korrigerades till "källor andrijevski" och därmed kopplade jag bort funktionen.

Men nyligen installerade jag SwiftKey X Beta som tangentbord och därmed får jag förslag som hämtas från mina Facebook-inlägg, Twitter-inlägg, tidigare sms med mera. Det blir dock fortfarande fel och hittar du ord som inte passar in i sammanhanget i den här bloggen beror det på autocorrect. Det händer ju att man bloggar från mobilen.

Ibland saknar man T9 och fysiska tangenter...

Länk till Damn you autocorrect.

SemanticDave @ 2011-06-27 21:51:10 (uppdaterad 2011-06-28 10:33:46) » Permalänk

humor autocorrect swiftkey x beta

Gips av, ortos på

Efter två veckor med gips var det nervöst med ett återbesök hos ortopeden. Vad hade egentligen hänt under gipset? Jag kunde vicka på foten, men hade jag börjat för tidigt? Det hade också känts underligt, som om det verkligen var något som var löst därinne.

Men den snabba koll de gjorde tydde på att allt var som det ska. En blå häl skulle man också tydligen ha.

Foten kändes svag, men också delvis läkt. Jag kunde sträcka på vristen lite lätt. På ortopedtekniska fick jag sedan en ortos, en slags pjäxa som ger lite mer rörelseutrymme än gips. Nu får jag också belasta lite lätt. Om två veckor blir det kontroll, omställning av ortosen och genomgång av rehabprogrammet. Tills dess roar jag mig med att gå längre och längre sträckor med kryckorna.

SemanticDave @ 2011-06-27 21:36:53 » Permalänk

rehab avsliten hälsena

Ett litet steg för en människa...

...men ett stort steg för Dave. En vecka har gått sedan ultraljudet och diverse handgrepp bekräftade att hälsenan är av, och sedan dess har jag varit gipsad i så kallad spetsfot. Det innebär att foten är lite mer sträckt än vad som är bekvämt och att jag inte får belasta den.

Dagens stora insats var att hoppa ut från kontoret till hissarna, vidare genom entrén (det är en lång sträcka det), över den regnvåta kullerstensgatan, in på caféet, ut från caféet med en kycklingsallad och tillbaka till kontoret. Svettigt värre var det.

Om en vecka byts gipset till en så kallad ortos. Denna ska jag ha i sex veckor och den ställs om varannan vecka. När den är på plats får jag äntligen belasta foten igen.

Annars får man väl säga att det flyter på. Är lite rädd för att ändarna inte hittar varandra, men röntgenbilden visade att de låg nära varandra så det ska nog gå bra. Tycker mig nästan kunna använda vadmuskeln för att pressa foten lite lätt mot gipset och det känns ju lite positivt. Det värsta just nu är svullnaden som uppstår när foten inte är i högläge, därför är en ryggsäck-och-fällpall-i-ett oumbärlig just nu.

SemanticDave @ 2011-06-20 15:00:20 (uppdaterad 2011-06-20 17:09:47) » Permalänk

rehab avsliten hälsena

Avsliten hälsena

Jag tyckte den här bloggen var lite innehållsfattig så jag tänkte att en dramatisk händelse kunde pigga upp för en eventuell läsare. Varför inte bara slita av en hälsena (tänkte jag inte men det var vad som hände)?

Jag tränar tre gånger i veckan och har en hyfsad fysik, men fotboll spelar jag inte ofta. I en supporterturnering var olyckan framme. Hälsenor och vader hade varit lite slitna och det tillsammans med två motlägg och ett snedtramp spelade nog in. När jag sedan tog ett steg bakåt small det till. Som en spark kändes det, men utan det ljud man hört ska uppstå.

Tre dagar har gått. Gips har satts på, tagits av för ultraljudsröntgen och satts på igen. Ingen operation då jag valde traditionell behandling med mer rörelse. Ändarna låg ändå nära varandra.

Varför skriver jag då det här? Jo, kanske i inspirerande syfte. Bara för att en månads stillhet måste genomlidas innan fem månaders rehab kan påbörjas kan man ju inte deppa ihop. Här får jag en chans att visa vad jag är gjord av.

Och det är inte marmelad.

SemanticDave @ 2011-06-14 10:12:47 (uppdaterad 2011-06-28 10:24:40) » Permalänk

rehab avsliten hälsena

Klantigheter

Om man är lite stressad och ska få några olika saker gjorda strax innan ett möte kan det vara en god idé att se till att man inte är uppkopplad i sitt FTP-program. Någon undermedveten knapptryckning senare och delar av administrationssystemet ersattes med en äldre version. Backup är bra.

SemanticDave @ 2011-06-09 17:09:54 » Permalänk

klantigheter backup

SIDA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16