semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

19 veckor efter operationen

Tiden har flugit förbi. Den där kritiska rerupturperioden, där risken för att slå upp skadan är 1 på 50 efter operation, är nu sedan en vecka över. Det känns lite som att gå i mål.

I dagarna har jag läst om Jonas Jerebkos comeback efter hans hälseneskada. Nu gick inte hans hälsena av helt, men rehabiliteringen blev trots det långvarig. Dessutom drabbades han av strejken där borta, så ett långt avbrott från tävlingsbasket blev det ju. 17 poäng och fem returer, poängbäst i laget och den som fick mest speltid. Det imponerar på mig.

Jag är helt säker på att jag såg just Jonas i entrén på Högskolan i Borås, alltså min arbetsplats, precis efter min reruptur. Det var på gymmet på högskolan som skadan skedde. Jonas är från boråstrakten och jag har sett hans handavtryck på biblioteket i Kinna. På något vis fick jag en motivationshöjare direkt, även om jag just då inte visste att hälsenan var av.

Ju mer tid som gått desto mindre har jag tittat bakåt. Senan har känts starkare och starkare och blivit allt smidigare, så jag känner mig säkrare i allt jag gör. Gå nerför trappor är dock svårt att göra på ett naturligt sätt trots bakåt-step-up-träningen, men sjukgymnasten säger att den här biten får ta tid.

Imorgon är det två veckor utan kryckor. Även om jag blir riktigt trött ibland känner jag inte att jag behöver dem.

SemanticDave @ 2011-12-29 10:03:28 » Permalänk

rehab avsliten hälsena jonas jerebko basket

SIDA 1