semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

En kur örtmedicin

Det var tänkt att jag skulle besöka Wallmarks Örtmedicin & Akupunkturmottagning under hösten, men rerupturen sköt det på framtiden. Igår gick jag till slut dit och fick en träffsäker diagnos ställd. Trots att jag alltid visar upp ett lugnt yttre har jag en kort stubin. Det kom han fram till genom att känna på pulsen på olika sätt.

Det är helt sant. Alla jag träffar uppfattar mig som en lugn och trygg person. Mina föräldrar och syskon vet dock att det finns en annan sida, en hetsig sida som jag lärt mig kontrollera när jag är bland folk. Men det brinner till i skallen ibland, särskilt på fotbollsläktaren, men också i hemmet. Jag kan bli sjukt irriterad när jag slår i axeln eller armbågen i något för tredje gången, men den irritationen kan man bli av med lätt. Några fula ord och en mjuk boll hårt kastad i väggen brukar räcka.

Men hur gör man med andra saker? Jag kan bli väldigt irriterad på till synes ogenomtänkta och ogrundade kommentarer på blogginlägg, artiklar och annat som jag ser dagligen på webben. Saker som jag inte orkar konfrontera för det kostar så mycket att regga sig på ett nytt ställe och kasta sig in i en diskussion. Och den där recensionen av den utmärkta boken Reality is Broken som gav den en etta eftersom den var skriven på ett sådant sätt att läsaren tröttnade, hoppade till typ sidan 80, läste lite till och drog slutsatsen att boken var kass.

Varför stör jag mig på det när jag lika gärna kan tänka att läsaren var en idiot som krävde att bli underhållen av texten och saknade fantasin (eller intelligensen?) att sätta sig själv i exemplen (det är till exempel inte svårt att inkludera spelliknande mål, milstolpar och stegringar i uppgifter vare sig i vardagen eller på jobbet)? Kanske för att recensionen var välskriven och att argumentationen faktiskt var rätt bra, om än delvis ogrundad (vilket i sig är ett fatalt fel när man skriver en recension).

Jag är nog lite allergisk mot kritik som inte kan bemötas. Som personlig kritik i en utvärdering där den svarande är anonym. Frågan är vad jag kan göra åt det för att få mer balans i min tillvaro.

Jag är drabbad av en viss tröghet som gör att jag gör av med mer energi än jag får. Jag går back varje månad energimässigt. Mina mål är för högt satta och jag får anstränga mig mer för att nå dem - jag behöver mer tid än jag har för att bli den jag vill bli. Den fysiska effekten är att det skapas inflammationer som kroppen inte kan göra sig av med. Det är en eld som ska släckas med fukt, och fukten i det här fallet är slem som lagras i mina luftrör, och jag får astmaliknande besvär.

Det är typiskt dåligt för en som vill pressa sina tider i löpningen och som hela tiden vill bli bättre, men den långa skadeperioden har gett mig ett annat perspektiv. Nu vill jag ju bara springa igen, och om jag någonsin kommer springa milen på under 40 minuter igen känns inte lika viktigt. Trots det - att hitta balansen kan förhöja livsupplevelsen och hjälpa mig nå de där målen på den tid som finns tillgänglig.

Jag fick med mig kinesiska örter hem. En blandning för mig okända saker. De ska läggas i blöt och kokas och därefter dricker man vätskan två gånger om dagen. Första slurken, en deciliter, tog jag igår innan läggdags. I flera timmar efteråt var kroppen härligt rastlös och trots att smaken är lite sisådär längtade jag faktiskt efter nästa slurk. Och visst, det gav samma effekt. Är det så här det ska kännas att ha energi? Jag tyckte jag klarade mig rätt bra tidigare. På gymmet gick allt som vanligt, jag kände mig inte direkt starkare, men på motionscykeln gjorde jag ändå stora framsteg. 20 minuter i en kadens över 70 på för mig hyfsat motstånd. En genomsnittspuls på 160 och väldigt lite andningsproblem.

Höll det på att funka med en gång eller hade jag bara fått en kick? Kommer jag att vänja mig? Wallmark tror på att örterna kan hjälpa mig att dämpa inflammationerna som ger slemöverskottet och att jag kan träna bort min ansträngningsastma (som de på vårdcentralen tror jag har) i takt med att jag får starkare lungor.

Jag känner mig redan mer balanserad och dessutom träningsyster. Inte alls samma utmattning som tidigare. Är detta en placeboeffekt eller funkar det på riktigt? Framtiden lär utvisa det, men det har i varje fall varit en väldigt bra start.

SemanticDave @ 2012-01-06 15:28:32 » Permalänk

rehab avsliten hälsena örtmedicin reality is broken energibrist energi slem

SIDA 1