semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

Tempot som börjar komma tillbaka

Det har inte riktigt gått två år, men nästan. 11/6 2011 gick alltså min hälsena av för första gången. Det enda synliga som påminner om detta är ett operationsärr och att den vänstra senan är tjockare än den högra. Men skillnaden mellan före och efter känns fortfarande, och det märks på tempot.

Jag har haft förtvivlat svårt med att komma under 5-minutersgränsen i kilometertid. Jag har till och med haft svårt att köra tusingar i 5-minuterstempo. Uthålligheten har det inte varit några större problem med. Jag har sprungit sträckor betydligt längre än milen och har flera gånger sprungit dryga åtta kilometer med en barnvagn som inte är anpassad för löpning.

Så förra veckan hände det något. Benen som känts kraftigare och steget som det varit allt mer klipp i fick ackompanjemang av en mer normal stegfrekvens. Med en kadens på 85-90 per minut sprang jag först 4.2 km på 20:30, och två dagar senare 5.1 km på 26 minuter. Första gången ett tempo som var snabbare än 5-minuterstempo och andra gången strax långsammare.

Igår följde jag upp det med att springa 8.5 km på 44:30, alltså en kilometertid på ungefär 5:15, alltså en miltid på 52:30 inom räckhåll. Och det kändes förbaskat bra! Trots alla kastvindar vi har här i Varberg finns det ett flyt i min löpning igen. 

Sedan lyckades jag förstås fixa en tåfraktur efter ett motlägg med ett bord här i hemmet, men det är sånt som händer.

SemanticDave @ 2013-05-17 14:43:00 » Permalänk

löpning rehab avsliten hälsena tempo

SIDA 1