semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

Fynbesök

Sambon hade samlat ihop till en gratis hotellnatt och vad kunde vara bättre än att tillbringa den på Fyn, närmare bestämt i Odense? Fyn är vackert och danskarna är ju som alltid trevliga. Om man förstår vad de säger, men man kan ju alltid nicka och le. Det blev mestadels engelska för vår del och jag skäms lite över att inte kunna förstå vad grannarna i väst säger.

Vi tog bilen över den nya bron till Själland, över den lite äldre bron till Fyn och checkade in på hotellet i Odenses utkanter. När vi skulle parkera i centrum stötte vi på patrull. Vi hade inte tillräckligt med mynt, kunde inte SMS-betala och automaterna tog inte VISA. Vi fick använda de få mynten vi hade och sedan gå till marknaden vid Rådhuset, fixa lite växel och sedan lägga på tillräckligt. Det är jobbigt att gå med kryckor på gammal ojämn torgstenmark, vilket också en dansk äldre man påpekade. Han frågade vad jag hade gjort och berättade sedan att han hade brutit benet tre gånger. Kryckor och ortos är en bra isbrytare.

Danmark är ju förstås känt för sin öl och jag kan varmt rekommendera Rådhusets egna stout. Vi fick med oss en tvålitersflaska av denna och ett antal flaskor från Refsvindinge och Midtfyns Bryghus som vi besökte dagen efter.

Efter ett par timmars kryckhaltande tog vi oss tillbaka till hotellet. Nästa äventyr var att försöka duscha i ett trångt badrum utan att sätta ner vänsterfoten, som ännu är både lite för klen och för svullen för att kunna stå på. Och tar man med kryckorna in i duschen ber man om trubbel, men vad ska man annars göra? Den här gången halkade jag i varje fall inte.

Sovandet utan ortos går bra, det är enormt skönt att lufta foten nattetid. Dessutom tycks svullnaden gå ner vilket gör foten lite rörligare. Jag överdriver vadmuskelträningen just nu vilket antagligen bidrar till att foten rör sig mer under natten. I morse var senan trött och öm.

Dagen inleddes med hotellfrukost och sedan en biltur ner till Assens på Fyns sydvästra spets. Assens är en liten pittoresk by som vi redan öronmärkt för kommande semestrar. Vi provianterade lite lätt på en italiensk sylta där jag fick frågan på italiensk-danska vad som hade hänt. Achilles och calcio svarade vi varpå mannen på andra sidan disken berättade om en svår axelskada som krävde en massa stygn. Åtminstone var det så det lät och gestikulerades.

Nästa stopp var Midtfyns Bryghus som bara hade öppet för bokade rundvisningar och provningar. Det gjorde inte mycket eftersom ölet ändå säljs i smidiga turistförpackningar i de lokala butikerna.

Vi hade sedan tänkt oss titta in på Egeskovs slott, men köerna ringlade lite väl långa för att jag skulle vilja parkera mina kryckor och mig där. Istället tittade vi in i delikatessbutiken på platsen och köpte med oss lite mer öl. Jacobs chiliöl ska testas senare ikväll.

Ölet kommer från det närbelägna bryggeriet Refsvindinge, som av en händelse blev nästa stopp. Det låg ju ändå på vägen. Stället såg ut som en del av en stor bondgård och man kunde gå in i en stor lagerlokal för att plocka på sig öl man ville köpa. Sortimentet finns att beskåda här. Det blev några flaskor av Mors Stout, Bedstemors Stout och Den Sorte Enke med mera. Dessutom lade mannen på lagret i ytterligare två flaskor direkt från kylen. Oklart varför, jag kunde inte tyda vad han sade.

Därefter lämnade vi soliga Fyn för molniga Själland och regniga Skåne. Imorgon ska jag nog sträcka senan lite till, kanske kan jag tvinga foten att vinkla sig uppåt lite grann med min kroppsvikt? Det som stoppar är främst svullnaden på ovansidan, men också att senan är stram. Det är nog viktigt att våga belasta foten och aktivera vadmusklerna mer. Då kanske svullnaderna lättar.

SemanticDave @ 2011-07-28 18:42:24 (uppdaterad 2011-07-28 18:42:37) » Permalänk

öl rehab avsliten hälsena danmark fyn bryggeri stout

Recensera vadå för något?

Det var ju något om att skapa ett bloggverktyg anpassat för recensioner i mikroformatet hReview. Vad ska recenseras egentligen? Cork'd finns ju redan för viner, vilket är bra eftersom jag fortfarande köper viner efter designen på flaskan eller boxen.

Så vinrecensioner lär knappast dyka upp här. Kaffe är mer troligt. Hur gör sig till exempel Inferno i en vanlig bryggare jämfört med en perkulator och en presso? Presson leder på poäng för närvarande, men jag har inte testat i en espressobryggare ännu.

Andra saker som är intressanta för betygsättning är öl, fotbollsmatcher, DVD-boxar och annat tjafs.

SemanticDave @ 2010-08-02 22:12:48 » Permalänk

hreview kaffe öl dvd fotboll

SIDA 1