semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

The Pompey way

Det är aldrig enkelt när det gäller Pompey. Alltid ska det vara något att bekymra sig över. Oftast ägarskapet. Vladimir Antonov är häktad och om han fälls blir han ytterligare en i raden av ägare eller delägare i Pompey som kan klassas som brottsling.

Och detta händer precis när vi börjar tro att klubben hittat sina fötter igen, med ungdomssatsning och allt, och den spännande managern Michael Appleton. Fansen behöver känna lite positiva vindar. Visst är det sant att stämningen på Fratton Park brukar vara som bäst när läget är som mest utsatt, men det finns en gräns och den är korsad för länge sedan.

Passionen som fanns där när laget spelade 1-1 mot Sunderland och Avram Grant blev uppvisad på läktaren efter att ha skällt ut domaren är långt borta just nu.

SemanticDave @ 2011-11-25 14:38:10 » Permalänk

portsmouth pompey michael appleton vladimir antonov

Retro är väl aldrig fel?

Portsmouth FC annonserade att man var ute efter att samla in klubbens historiska tröjor för en utställning och då väcktes en tanke i min skalle om att man kanske skulle försöka få tag på ett par tröjor med emotionellt värde. Så istället för att donera några av de jag köpt - att skicka paket till England skulle kanske bli lite besvärligt och någon annan skulle säkert hinna skicka motsvarande tröja/-or ändå - började jag leta efter ställen där jag kunde köpa gamla tröjor.

En av shopparna hette Classic Football Shirts och där fann jag tre tröjor från den folder som supporterföreningen skickade till mig 1993 som svar på ett brev jag hade skickat några veckor tidigare (brevet var en anpassad kopia av ett exempel hittat i en av de utmärkta böckerna från 70-talet om engelsk fotboll skriven av Lars-Gunnar Björklund och Leif Larsson).

Tre tröjor beställdes från denna mängd (i skrivande stund finns de kvar) tillsammans med en klassisk rödsvartrandig Bournemouth-tröja ("are you Bournemouth in disguise?" som Portsmouths fans sjöng när Pompey ledde mot Milan med 2-0). Tröjorna är förstås inte snygga idag men eftersom man tyckte att de var snygga då blir man förstås lite extra varm om hjärtat.

Det var främst den rödsvarta jag var ute efter och det ironiska med det hela är att idag lanserade klubben sin nya rödsvarta tredjetröja som man nu ska använda för första gången sedan 1995.

Frågan är bara hur man tänkte här. Förstastället är blått-vitt-rött, andrastället är tre gånger blåsvart och tredjestället är rödsvart-rött-svart. Eftersom förstastället alltid används om inte hemmalaget har blå tröjor och andrastället används då hemmalaget har blått men ej blåsvart måste bortamötena med blåsvarta lag tvinga fram en användning av detta snygga tredjeställ.

Nu när Gillingham har bytt från sitt Inter/Atalanta-liknande ställ kan jag bara tänka mig att en bortamatch i FA-cupen mot Wycombe (rutigt mörkblått-ljusblått om ni inte visste) skulle kunna vara enda tillfället. Som om det skulle hända.

SemanticDave @ 2011-09-05 11:24:11 » Permalänk

fotboll portsmouth retro tröjor

Unikt med lunchen i en AFC Bournemouth-påse?

Bara för att man går till jobbet i kavaj behöver man inte se helformell ut. Eftersom jag inte litade på att lunchlådan skulle undvika att öppna sig och därmed hälla köttfärssås på min laptop bar jag min lunch i en plastpåse. Den som låg överst härstammar från mitt och min kompis Manges besök i Bournemouth påsken 2009, då vi såg sydkustens näst största fotbollsstolthet (Portsmouth är den största) spela mot Brentford.

Det blev ett besök i supportershoppen vid det tillfället och då halsdukarna var slutsålda (jag samlar på fotbollshalsdukar) fick det bli en tröja istället. Även om Portsmouth är klubben i mitt brittiska fotbollshjärta (Elfsborg i det svenska förstås) känner jag starkt för Bournemouth sedan början av 90-talet.

For the record ska det väl också sägas att huvudmålet för vår resa den där påsken var Portsmouth och Fratton Park. Det var där nedanstående foto togs.

SemanticDave @ 2010-08-19 11:21:48 » Permalänk

fotboll bournemouth portsmouth resor

SIDA 1