semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

Nära ögat

Bara för att ortosen ska bort först på måndag betyder det inte att jag inte kör ortosfritt vissa dagar eller delar av dagar. När foten får fritt spelrum kan den hitta på saker som inte är så bra för den. Rörligheten begränsas förvisso fortfarande av svullnaden, om än mindre än tidigare, men när det gäller att parera plötsliga snubblingar hjälper den inte så mycket.

I förrgår bestämde jag mig för att gå från datorn, lämna jobbet en stund och lägga mig i soffan. Få upp foten i högläge och kontemplera lite grann. Jag kom inte så långt. Högra fotens lilltå fastnade i högra kryckan, kroppen fick framåtrotation och vänster framfot fick parera fallet. Det högg till i hälsenan och sedan kom smärtan till vadmuskelns ytterlägen, men funktionen och rörligheten var kvar.

När jag lade mig i sängen med foten på några kuddar kom kallsvettningarna. Det var precis en sådan sak jag skulle undvika, och nu gjorde jag det dessutom veckan innan ortosen skulle tas bort. Jag hade haft turen att fallet inte var kraftigare än att senan höll. Konsekvensen av klantigheten blev istället en mindre bristning i vaden.

De kommande tio veckorna blir kritiska. Det är då risken för reruptur är störst. Förhoppningsvis har jag lärt mig av denna lilla incident, men att hålla sig fri från klantigheter i tio veckor låter som en tuff uppgift.

Men vi tar det en vecka i taget.

SemanticDave @ 2011-08-05 17:18:04 » Permalänk

klantigheter rehab avsliten hälsena

Klantigheter

Om man är lite stressad och ska få några olika saker gjorda strax innan ett möte kan det vara en god idé att se till att man inte är uppkopplad i sitt FTP-program. Någon undermedveten knapptryckning senare och delar av administrationssystemet ersattes med en äldre version. Backup är bra.

SemanticDave @ 2011-06-09 17:09:54 » Permalänk

klantigheter backup

SIDA 1