semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

Derbyvinst!

De kallar det visst inte för derby, de blåvita från Göteborg. Elfsborg är väl inte lika hett som GAIS eller ÖIS i den bemärkelsen. Men de kan ändå inte låta bli att kommentera när Elfsborg varit i farten (att Elfsborg förlorade stort mot Ålesund var tydligen något att glädja sig åt) och även om de inte säger det utåt tycks det som att matchen är otroligt viktig för dem. De blir så dryga när de vinner.

Det är det som gör mig mest nervös inför matcherna mot IFK. Att tvingas vara på den mottagande änden av ändlös dryghet. Så därför: tack Elfsborg för att ni besparade oss detta den här gången. Ett tack till domartrion är förstås också på sin plats för ingen hade protesterat om Elms mål hade dömts bort eller om Augustsson hade visats ut.

Påfallande ofta som Kejsar Augusts armbågar träffar motståndaren när han försöker slå sig fri. Knappast tillfälligheter och något som jag tyckt länge att han borde lägga ner. Verkligheten kommer ikapp och domarna kommer börja se det när det sker.

Men trots denna fula ovana är jag full av beundran för denne mittback. Stenhård och med en lysande timing. Matchvinnare i bägge ändar av planen. En ledare som visar vägen. Och precis en sådan typ som motståndarna hatar. Alla mästare behöver nog en sådan.

Elfsborg totaldominerade inledningsvis och jag väntade mig 2-0 men det kom aldrig. Man började slarva och bjöd in gästerna i matchen. 1-1 kom som ett brev på posten och det var snyggt. Som en Maltsev i bordshockey.

Sedan hände det trista. Sebastian Erikssons korsband gick av och det gjorde ont att se bilderna. Kanske påverkar min egen skada mina känslor här, men samtidigt är detta en spelare jag gillar. Man kan inte dissa honom bara för att han spelar i fel lag.

Pendeln svängde över till Elfsborgs fördel och med flyt kunde matchens gigant Anders Svensson göra 2-1, men inte trodde jag att det var klart där. Hannes Stiller skulle ju komma in och honom är jag livrädd för. Ytterligare en sådan spelare som är oförklarligt bra trots att han ser så begränsad ut. Som Jonas Wallerstedt.

Kvitteringen kom men jag kände på mig att det skulle dyka upp en chans till. Det gjorde det också, men först tvingades Covic till en snygg benparad. Och så kom då avgörandet. Augustssons vunna nickduell, Elms överarm och vänsterskott, ett perfekt avslut från nära håll precis där målvakten inte kan täcka. Protester från de blåvita förstås, men jag kan inte låta bli att njuta av att saker inte går deras väg. Elfsborg fick ju inte sin solklara stopptidsstraff i förra mötet, även om IFK-JO jämförde situationen med en filmning av Sana.

Men tre minuter återstod att spela och visst skulle det nu pumpas in höga bollar mot Stiller. Skulle Elfsborg stå pall? Ja, faktiskt, men det var på håret. Stiller nickade en retur i ribban, fick en spark i huvudet samtidigt och det är svårt att sia om hur den påverkade riktningen på nicken. Covic fladdrade men fick undan bollen och domaren blåste av.

Jag kippade efter andan. Med sådana matcher behöver man inte träna själv.

SemanticDave @ 2011-08-16 19:44:59 » Permalänk

fotboll elfsborg derby

SIDA 1