semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

Reruptur

Olyckan var framme i onsdags. Efter ett bra pass på gymmet tog jag med kryckan in i duschen för att få stöd. På vägen ut slant den troligtvis blöta kryckan, eller om jag satte den i en blöt fläck, och vänsterfoten tog emot hela tyngden. Senan gick av igen. Smärtan var fysisk och psykisk för nu är jag tillbaka på ruta ett.

Hela onsdagskvällen förbannade jag min otur och min oförsiktighet och under den sömnlösa natten på sjukhuset ältade jag igenom det hela. Att behöva gå igenom hela processen igen, att missa nästa veckas konferens, att missa en underbemannad kurs som jag är ansvarig för. Tungt värre.

Men nu är jag opererad och nu vet jag att det kommer att hålla bättre. Två veckor med gipsskena, därefter ortos i sex veckor. Och de sex veckorna är fyllda av snabba framsteg.

Ett råd till dig som är i valet och kvalet: om du inte tänker vara överdrivet försiktig veckorna efter ortosborttagningen, se till att få senan opererad. Operation är inte så otrevligt som det låter, även om bedövningssprutorna kan göra ganska ont.

Trots att det bara var lokalbedövning sov jag igenom nästan hela operationen. Sömnbristen på natten spelade nog in.

SemanticDave @ 2011-08-19 11:09:24 » Permalänk

rehab avsliten hälsena reruptur operation

SIDA 1