semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

Retro är väl aldrig fel?

Portsmouth FC annonserade att man var ute efter att samla in klubbens historiska tröjor för en utställning och då väcktes en tanke i min skalle om att man kanske skulle försöka få tag på ett par tröjor med emotionellt värde. Så istället för att donera några av de jag köpt - att skicka paket till England skulle kanske bli lite besvärligt och någon annan skulle säkert hinna skicka motsvarande tröja/-or ändå - började jag leta efter ställen där jag kunde köpa gamla tröjor.

En av shopparna hette Classic Football Shirts och där fann jag tre tröjor från den folder som supporterföreningen skickade till mig 1993 som svar på ett brev jag hade skickat några veckor tidigare (brevet var en anpassad kopia av ett exempel hittat i en av de utmärkta böckerna från 70-talet om engelsk fotboll skriven av Lars-Gunnar Björklund och Leif Larsson).

Tre tröjor beställdes från denna mängd (i skrivande stund finns de kvar) tillsammans med en klassisk rödsvartrandig Bournemouth-tröja ("are you Bournemouth in disguise?" som Portsmouths fans sjöng när Pompey ledde mot Milan med 2-0). Tröjorna är förstås inte snygga idag men eftersom man tyckte att de var snygga då blir man förstås lite extra varm om hjärtat.

Det var främst den rödsvarta jag var ute efter och det ironiska med det hela är att idag lanserade klubben sin nya rödsvarta tredjetröja som man nu ska använda för första gången sedan 1995.

Frågan är bara hur man tänkte här. Förstastället är blått-vitt-rött, andrastället är tre gånger blåsvart och tredjestället är rödsvart-rött-svart. Eftersom förstastället alltid används om inte hemmalaget har blå tröjor och andrastället används då hemmalaget har blått men ej blåsvart måste bortamötena med blåsvarta lag tvinga fram en användning av detta snygga tredjeställ.

Nu när Gillingham har bytt från sitt Inter/Atalanta-liknande ställ kan jag bara tänka mig att en bortamatch i FA-cupen mot Wycombe (rutigt mörkblått-ljusblått om ni inte visste) skulle kunna vara enda tillfället. Som om det skulle hända.

SemanticDave @ 2011-09-05 11:24:11 » Permalänk

fotboll portsmouth retro tröjor

SIDA 1