semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

En månad efter operation

Det har gått en månad efter operationen och drygt tre efter första hälsenerupturen. Idag var jag hos sjukgymnasten för att få instruktioner för kommande veckorna. Ingen styrketräning alls för vadmuskeln den här gången, vilket skiljer sig från förra gången då jag skulle träna den statiskt. Men nu får den träningen vänta. Istället läggs fokus på att träna upp lårmuskeln igen, att få upp rörligheten i foten och att belasta mer när jag går med kryckorna.

Skynda långsamt är mitt ledord. Det här får ta tid för en reruptur till vill jag inte ha. Blir det en rereruptur då? Det ordet finns inte. En Google-sökning ger en träff - en sida på tyska - och komplettera med ordet angst så har du en regelrätt Googlewhack.

Jag har tittat till benet under ortosen dagligen, men det är först när man ser benen bredvid varandra som man märker vad som hänt efter drygt tre månader. Inga mått behöver tas och den vita (nåja) tuben behöver inte tas av för att skillnaden ska synas. Ponera att jag någon gång spelar fotboll igen, kommer jag att kunna klappa till bollen lika hårt med vänstern som med högern, som jag brukade kunna?

Det är en ofantlig lång väg dit och jag är inte inställd på att nå dit igen. Just nu nöjer jag mig med att veta att jag gör framsteg varje dag. Det är fördelen med att vara långtidsskadad.

SemanticDave @ 2011-09-21 14:45:29 » Permalänk

fotboll rehab avsliten hälsena googlewhack

SIDA 1