semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

Tio veckor

Tio veckor och en dag närmare bestämt. Så lång tid har det gått efter operationen och det är ett par dagar längre än jag klarade mig förra gången. Hälsenan har överlevt sex dagar och tre gymbesök utan ortos och jag har aldrig känt mig så fokuserad förut. Rädd för att det ska hända igen förstås, och det gör mig extra försiktig när jag går. Inget hoppande för att ta mig fram snabbare, kontrollerad och långsam gång är vad som gäller.

Nu har jag börjat gå utan kryckor under mina promenader. Först 20 steg utan kryckor, sedan 80 steg med kryckor. Och så minskar vi skillnaden till nästa gång.

På tisdag blir det nytt sjukgymnastbesök och nya övningar. Dags att börja träna vaden nu skulle jag tro. Svullnaden under fotknölarna tilltar under dagen och foten känns knappt igen på kvällen. Med en mer aktiverad vadmuskel hålls cirkulationen igång bättre, men för närvarande får jag använda stödstrumpor från löplabbet för att hjälpa den lite.

Såg den avslutande halvleken på den för Elfsborg nästan godkända säsongen (1,9 i poängsnitt är under godkända 2 för ett guldjagande lag). Tappade lite lusten när gulddrömmarna gick upp i rök, men vet ju innerst inne att om några år, ett decennium eller kanske flera, kommer vi att se tillbaka på Magnus Haglunds tid i Elfsborg som en storhetstid.

En som varit med om en speciell resa är Johan Karlsson som avslutade sin karriär med ett snyggt straffmål mot Trelleborg. Kanske var detta hans bästa säsong i Elfsborg, och kanske var han en av lagets bästa spelare under säsongen. Felfri skulle jag vilja säga.

Som Alfanatiker som jag en gång var tyckte jag det var extra roligt att lagkamraterna kallade Karlsson för Alf. Jag hade målat en tvåpinnsflagga med Karlsson som motiv innan dess. Karlsson var en av mina stora favoriter i laget i början av 2000-talet och en gång spelade jag i hans tröja i MFF Support Cup. Vi fick låna a-lagets dräkter, men inte gick det bättre för det.

Jag tror dock att jag tog bollen från Hasse Borg någon gång.

SemanticDave @ 2011-10-28 23:06:27 » Permalänk

rehab avsliten hälsena elfsborg johan karlsson magnus haglund

SIDA 1