semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

Återbesök

Nästan på dagen tre månader efter rerupturen var jag tillbaka på SÄS för en kontroll av en ortoped. Han gjorde lite mekaniska tester och knackade på senan allt hårdare för att testa reflexer och kunde konstatera att allt nog var som väntat. Att området runt senan fortfarande är svullet är inget konstigt och att reflexerna är något sämre på vänstersidan är inte heller något att orda om. Skadan är ju inte helt läkt ännu.

När jag luftade kalven första gången hade jag tappat en centimeter i omkrets i underbenet. Då tyckte jag att det var mycket för den där vadmuskeln såg ut som en klump med gröt som bara hängde där. Efter andra avgipsningen, den efter rerupturen, hade jag tappat totalt fyra centimeter.

Där låg jag stadigt i åtta veckor men samtidigt kunde både jag och sjukgymnasten konstatera att det blev mer och mer muskel av degen. För någon vecka sedan såg jag första tendensen på att muskeln börjat växa, en ökning i omkrets med en halv centimeter. Vid dagens mätning var det ytterligare en ökning på en halv centimeter och totalt ligger jag nu tre centimeter efter normaltillståndet.

Det kommer förstås att ta tid. Normal rehabtid är sex månader, men jag får antagligen räkna med ytterligare tre till nio månader för att bli så gott som återställd. Det är okej det med faktiskt. Jag känner inte något sug efter att springa just nu, men jag känner ett sug efter att ta nästa steg. Att kunna gå obehindrat och kanske framför allt att kunna cykla på motionscykel. Fem månader utan pulsträning är lång tid.

Jag har förstås sökt mycket information på webben om hälsenor, allt från bloggar till operationsbilder. En blogg jag fastnat för är Avsliten hälsena. Den har gett mig mycket hopp och därför ger jag den nu ett litet bidrag i PageRank-poängen.

SemanticDave @ 2011-11-16 09:57:04 » Permalänk

rehab avsliten hälsena återbesök

SIDA 1